петък, 4 септември 2015 г.

Слаба България без шансове за класиране след загуба с 0:1 от Норвегия

Българският национален отбор не успя да спечели дори точки срещу Норвегия. Лъвовете бяха доста по-слабия от двата тима на Националния стадион "Васил Левски" и логично загубиха. Скандинавците изиграха добър тактически двубой и след попадение на Форен в 57-та минута се поздравиха със заслужени три точки. 12 000 хиляди зрители изпратиха нашите национали с бурни освирквания и викове "Оставка" към президента на БФС - Борислав Михайлов. 

Така България остава без шанс дори за класиране на бараж, докато с успеха си Норвегия ще се опита да се намеси дори в битката за директно класиране на Евро 2016 във Франция. След три дни скандинавците посрещат Хърватия в Осло и при победа ще задминат шахматистите в битката за едно от първите две места, в която е замесената и Италия. България пък ще пътува за протоколен двубой със Скуадра Адзура, а през октомври завършваме поредния неуспешен квалификационен цикъл с гостуване на Хърватия и домакинство на Азербайджан. 

Срещу Норвегия, лъвовете излезнаха само с един нападател в лицето на Илиян Мицански и за цял мач не успяха да създадат нито една по-сериозна атака към вратата на скандинавците. След мача дори селекционера на норвежците - Пер Матиас Хьогмо заяви, че не е очаквал България дори да не затрудни Норвегия. Скандинавците преди двубоя заявиха че биха били доволни дори на точка, а сега си тръгват с цели три. От своя страна треньора на България - Ивайло Петев, заяви че това са моментните възможности на тима му и че ако искаме да печелиме такива мачове в бъдеще ще трябва всеки от футболистите му да дава над 100% от възможностите си. Жалкото е само, че българския фен за пореден път остана разочарован и ще гледа Европейското първенство във Франция догодина само по телевизията.

0 коментара:

Публикуване на коментар