неделя, 20 април 2014 г.

Брендан Роджърс: Джерард е един от най-добрите полузащитници



Лидерът на Ливърпул Брендан Роджърс провъзгласи Стивън Джерард като един от най-добрите полузащитници в света. Той е сигурен, че няма да го замени за никой друг играч.

Роджърс оцени позицията на Джерард през Януари. Той направи Стиви по-дефанзивен играч. Постави го в средата на терена, за да е едновременно в помощ на защитата и атаката на отбора. Капитанът на Ливърпул и на националния отбор на Англия доста добре се адаптира.
"Мисля, че понякога формата му не е толкова добра, но качествата му като лидер на отбора са незаменими. Всички го виждат. Не трябва да забравяме, че той е може би най-добрият в Европа и заема контролна роля.
 "Няма много играчи, които да могат да направят това, което той може – да бъде един от най-добрите атакуващи полузащитници в Европа, а след това и един от най-властните на терена.
"Вгледайте се във всички топ играчи в Европейския футбол. Не бих го заменил за нито един от тях, заради това, което той дава на отбора.
"Той е плеймейкър, но е и уникален с възможностите си за защита. Мисля, че не получава достатъчно стимул, за това, че разполага с идеален поглед над играта.
"От както познавам Стивън Джерард преди да дойда тук, хората биха ме попитали: „Дали той е играч, който не може да се впише в отборната структура.
"Той беше Десетката, която искаше да докаже колко е добър. Той имаше нужда от това. Той можеше да повдигне и носи отбора на плещите си независимо от позицията на която е.
"Сега играе в името на отбора и определено, той се намира в структура, в която е доста щастлив.
"Той има върхов талант и около него кръжат само качества. Той е много интелигентен играч и вижда какво става по терена по свой начин. Неговото физическо състояние е много добро. Виждам го в игра още много време. Ако играта е оркестър, то той е диригентът."

0 коментара:

Публикуване на коментар