събота, 29 декември 2012 г.

Евертън - Челси

В своя последен мач за 2012 година Евертън посреща на стадион "Гудисън Парк" отбора на Челси. Двубоя е едно от големите дербита на двадесетия кръв във Висшата лига и се очаква с голям интерес, като по-последна информация всичките 40157 места са заети.

Пред Евертън бяха поставени високи цели в началото на сезона, но ето, че Дейвид Мойс се справя отлично с отбора и резултатите не закъсняха. Евертън са един от топ отборите през настоящия сезон, като заедно Челси, Тотнъм, Уест Бромич и Арсенал ще се борят за влизане в Топ 3 и съответно участие в най-престижния европейски турнир - Шампионска лига. Днешния мач до голяма степен ще определи кой е по-добрия и кой заслужава да се намира на трето място във Висшата лига.

Евертън вече осем поредни двубоя не позволяват да бъдат надиграни, а загубите им като цяло са само две, като единствено те и Манчестър Сити са с по-толкова малко загуби. Мойс умее да печели подобни мачове, особено когато те са на Гудисън Парк, но пред специалиста има няколко проблема, който може и да се окажат решаващи. За отбора си няма да могат да вземат участие Хибърт, Миралес и Фелайни, а защитника Дарън Гибсън е с висящо наказание, което обаче от централата на Евертън обжалват, но с оглед на малкото останало време явно и той няма да може да се включи в игра.

Евертън - Челси: вземи своя бонус и заложи на по-добрия


Челси като че ли намери своя треньор в лицето на Рафаел Бенитес. Испанеца пое с голяма амбиция задачата си и резултатите говорят сами за неговото ръководство и умения. Челси успяха бързо да си върнат третата позиция в лигата, като спечелиха последните си няколко мача, а и изостават от лидерите с един кръг, така че реално техния брой точки може да се окаже и много близък до втория в класирането - Манчестър Сити. Челси са един от голаджийските отбори в лигата, и заедно с Манчестър Юнайтед, но с разлика от тях са на едно от челните позиции. Като гости, далеч от "Стамфорд Бридж" не са много убедителни, но интересното е, че във важни моменти, както този мач срещу Евертън се представят повече от добре!

Челси подобно на Евертън също няма да излезе в 100% състав. Рафа Бенитес продължава да строй отбора си без присъствието на капитана на отбора Джон Тери, и Ромеу, но пък готови за игра са Бертранд, Дани Стъридж и Рамирес.

Евертън и Челси имат една и съща цел през новия сезон - участие в Шампионска лига. Евертън определено ще им е трудно, особено след тези няколко кръга покрай нова година. Челси пък имат комфортна преднина и един мач по-малко, така че могат и да си позволят някой друга грешка, докато за домакините това не е желателно. Бенитес освен че се намести добре, се говори и че ще остане задълго, а той е сериозен играч и ще доведе отбора до предела на силите му!

Евертън - Челси: прогноза Челси

Активирайте още сега бонус от 200 лева в Bet365! Единственото нещо, което трябва да направите е да регистрирате нова сметка в букмейкъра, да изберете валута в евро, да депозирате и ще получите моментално същата сума под формата на бонус до 100 Евро! Така ще можете да експериментирате и играете далеч по-смело!

0 коментара:

Публикуване на коментар