четвъртък, 17 май 2012 г.

Манчестър Сити след историческата титла

Манчестър Сити най-накрая успя да стъпи на първо място във Висшата лига на Англия и сега броени дни след приключването на сезона, от клуба не празнуват, а обмислят вариантите за евентуалните нови трансфери през лятото.

Отбора воден от Роберто Манчини оправда всички футболни прогнози и макар и на косъм изпревари по-точки миналогодишния шампион Манчестър Юнайтед, и им седна на мястото. Сега пред ръководството остава отворен въпроса с подсилването на атаката на клуба. Досегашните нападатели не са отписани от "шейховете" и Манчини, но ще се работи за промяна в центъра на нападението.

По последни слухове от английската преса се говори за грандиозното привикване на Златан Ибрахимович, за който от ръководството са приготвили примамлива оферта от над 360 000 евро на седмица! Това е колосална сума, но който може да си я позволи - може. Златан се чувства добре в Милан, и изигра един сравнително добър сезон с отбелязани над 45 гола! Това обаче не помогна като цяло на отбора му и "росонерите" приключиха в калчото без нищо спечелено.

Без Ибрахимович в редиците си Милан няма да загубят много, защото имат достатъчно класни футболисти, а и могат да закупят веднага ново острие след евентуалния му трансфер. Златан Ибрахимович наскоро беше обявил пред медийте, че остава в Милан и не иска да чува за друг отбор. Това му изявление обаче бе преди да разбере колко са готови да му платят от Сити, и възможността да стане най-скъпо платения футболист на планетата няма как да не го блазни.

В Милан пък не отдавна бяха проявили сериозен интерес към Марио Балотели, който би се вписал много добре в техния стил на игра. Карлос Тевес също не е желан много от гражданите и затова предизвикателстовото да се закупят нови нападатели е голямо. Спрягат се и имената на холандеца изнесъл целия сезон на Арсенал на плещите си - Робин Ван Перси, и Гонсало Игуаин от Реал Мадрид, но по-скоро можем да говорим за първия, който е много по на "ти" с футбола на острова.

Интересното предстой, остава да видим какво ще се случи!

0 коментара:

Публикуване на коментар