четвъртък, 17 май 2012 г.

Евро 2012 - прогнози и анализи

В Европа футбола сякаш за малко е утихнал, но ето че наближава нова емоция - задава се Европейското първенство по футбол в Полша и Унгария! Всички очакват с нетърпение старта на Евро 2012, а футболни прогнози за първите двубой вече валят отвсякаде!

В Група сили ще премерят отбора домакин Полша в едно с Гърция, Русия и Чехия. Една много интересна група с неясен лидер.

Полша разбира се ще стартират първи в първенството в мач срещу южната ни съседка Гърция (евро шампион от 2004 г.). Поляците нямат история в това първенство и ще играят едва за втори път. Изминалите контроли на Полша бяха положителни, но има доста да се работи. Като звезди в отбора ярко се открояват две имена: това на Робърт Левандовски и Якоб Блашковски. Левандосвки играе в Борусия Дортмунд и е един от основните голмайстори на поляците, а заедно с капитана на отбора Блашковски имат шанс да измъкнат отбора си най-малкото от груповата фаза.

Русия негласно са сочени за най-силния тим в групата, макар аз да не съм на това мнение. В исторически план Русия са печелили първи тази титла, но оттогава насам нещата са доста променени. На последните евро игри отбора спечели бронз, но сега едва ли ще се окичат и с този приз. Имат страхотни играчи, това е безспорно! Тук блестят имената на Аршавин, Керджаков, Павлюченко, Погребняк и т.н. Водени са от легендата в холандия Дик - опитен треньор, успял преди година да изведе руския Зенит до спечелването на Купата на Уефа, а през 2008 Купата на Европа. Русия с оглед на останалите отбори наистина са фаворити в Група А, но не трябва да подценяваме домакините от Полша.

Гърция може и да е бивш шампион преди осем години, но оттогава насам доста загубиха блясъка си. Не трябва да забравяме и, че когато спечелиха европейското те бяха домакини, което всеки знае какво означава. Преди Евро 2012 и напук на разразилата се криза в страната им гърците успяха да излезнат първи от своята група без дори да допуснат нито една загуба. Сега обаче срещу тях ще излезнат доста по-класни отбори и моята прогноза е те да финишират трети в Група А.

Чехия бяха сериозно име във европейски футбол, но видяхме с какъв зор успяха да стигнат до тук. Това което направиха мисля, че им е достатъчно и както сочат повечето футболни прогнози отбора е пълен аутсайдер в Група А. За десетте мача изминали досега Чехия спечели едва четири. Имат добри футболисти като вратаря Чех и нападателите Росицки - Барош, но не ги виждам да продължат напред! Може и да греша, но нека погледаме и видим какво ще се случи в тази така неясна група!

0 коментара:

Публикуване на коментар