събота, 31 март 2018 г.

Футболни прогнози за Арсенал - Лийдс

Двубоят между Арсенал и Лийдс за ФА Къп не предизвиква толкова чак такова внимание, колкото факта, че легендата на „артилеристите“ Тиери Анри ще направи повторен дебют за клуба. Трябва да се спомене, че и Лийдс далеч не бива да бъдат отписвани в този мач, тъй като всички знаем, че приоритет на Арсенал е класиране в топ 4 на английската Висша лига. 
Тази година това може да се окаже доста трудна задача, с оглед на голямата конкуренция в лицето на Сити, Юнайтед, Челси и Тотнъм. Да не забравяме, че и Ливърпул се намират точно зад „топчиите“ в класирането. Евентуално подхлъзване за ФА Къп няма да изглежда много голяма изненада. 
За Арсенал няма да играе Ван Перси, на който ще бъде дадена малко почивка. Холандецът спасяваше тима си в голям брой от мачовете през този сезон и липсата му може да се отрази на представянето на „артилеристите“. Жервиньо също няма да играе, тъй като се присъедини към националния отбор на страната си за КАН. Другите нападатели са Шамак и Парк, който обаче далеч не са убедителни в играта си. 
Тиери Анри със сигурност ще играе, но по всяка вероятност ще се включи в по-късен етап от двубоя. Имам странното чувство, че Лийдс ще създаде проблеми на Арсенал, въпреки фактора домакинство и на теория очертаващата се лесна победа на тима на Арсен Венгер. 
В крайна сметка „артилеристите“ разполагат с доста мощ в атака, но и с доста слабости в защитата си. Арсенал допуснаха два късни гола, което им коства всичко в последния мач срещу Фулъм и смятам, че отново ще станем свидетели на късно попадение, независимо кой води в резултата. Прогноза: Гол след 78:59 минута при коефициент от 1.9

0 коментара:

Публикуване на коментар